Notriektās Krievijas lidmašīnas piloti, iespējams, miruši

© AFP

Ārvalstu medijos izskan dažādas ziņas par to, kas noticis ar Turcijas spēku notriektās Krievijas lidmašīnas pilotiem. Izskan versijas un publicēti vizuāli materiāli par pilotu sagūstīšanu un arī nāvi.

Ziņu aģentūras ziņo, ka Krievijas spēku lidmašīna atradās apmēram 6 000 metru augstumā, un tiek pieņemts, ka notriekšanas brīdī pilotiem izdevies katapultēties, taču nav vēl zināma viņu atrašanās vieta.

Neoficiāla informācija liecina, ka vienu no notriektās lidmašīnas pilotiem aizturējuši turkmēņu nemiernieku grupa Sīrijā, kuri apgalvo, ka pilotu ir nošāvuši.

Savukārt Reuters ziņo, ka aģentuŗa saņēmusi videoierakstu no kāda bruņota grupējuma Sīrijā. Tajā redzams viens no pilotiem, kurš ir smagi ievainots guļ uz zemes. Videoierakstā nemiernieks saka, ka pilots ir miris.

Krievijas amatpersonas uzskata, lidmašīna atradusies virs Sīrijas. Izskan informācija, ka lidmašīna nokritusi Latakijas reģionā Sīrijā. Turcijas parlamenta deputāts saka, ka radaru informācija liecina, ka Krievijas lidmašīna konstatēta Turcijā.

Turkmēņi ir etniskie turki, kuri dzīvo Sīrijas, Irākas un Irānas valstu teritorijās. Sīrijā tie cīnās pret prezidenta Bašara al Asada spēkiem un  "Islāma valsts" grupējumiem.