Britam neizdodas nosargāt četrus gadus salmos slēpto pili

Kāds angļu fermeris bija uzbūvējis sev pili un vairākus gadus to no ārpasaules slēpis aiz salmu gubām. Pēc tam, kad slēpšanos viņš pārtrauca, ainavu plānotāji pavēlēja šo veidojumu nojaukt, jo tā būvēšana nav saskaņota. Arī Augstākā tiesa nav bijusi vīram labvēlība, bet viņš taisnību sola meklēt Eiropā.

Roberts Fidlers savu pili ar visiem tornīšiem paslēptu no pārējās pasaules turēja līdz 2006. gadam, bet 2008. gadā to nojaukt lika Rīgeitas un Banstedas iecirkņa padome. Šo lēmumu R. Fidlers apstrīdēja, mēģinot izmantot likumdošanas niansi, ka māja jau ir stāvējusi šajā vietā četrus gadus un neviens pret tās esamību nav iebildis. Plānošanas inspektors savukārt uzskatīja, ka siena gubu noņemšana ir daļa no būvdarbiem, kuri visu šo laiku nav bijuši uzskatāmi par pabeigtiem, līdz ar to nav pamata uzskatīt, ka uz šo objektu var attiecināt četru gadu likumu.

Lieta nonāca līdz Augstākajai tiesai, un, kad arī tā nelēma fermerim par labu, viņš solīja vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

„Šī māja nekad netiks nojaukta. Tā ir skaista māja un ir brīnišķīgi būvēta. Es darīšu visu, lai to saglabātu,” teica R. Fidlers.

Pasaulē

Paejot trīsdesmitajai gadskārtai kopš prāmja “Estonia” bojāejas rudens vētrā, ir redzams: Zviedrijas valdība arī šodien turpina konsekvento politiku — darīt visu iespējamo un neiespējamo, lai novērstu patiesības noskaidrošanu par to, kas īstenībā izraisīja 852 cilvēku nāvi.

Svarīgākais