Francijā nogalinātais terorists bijis iesaistīts 4 plānotos teroraktos [papildināts]

© Scanpix

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs ceturtdien paziņojis, ka franču policijas reidā nogalinātais terorists, beļģis Abdelhamids Abauds, šogad vien bijis iesaistīts četros no sešiem Francijā plānotiem teroraktiem, kurus gan tomēr nav izdevies īstenot.

Kā jau ziņots, par Parīzes teroraktu plānošanu aizdomās turētais Beļģijas džihādists Abdelhamids Abauds nogalināts policijas reida laikā Sendenī, uz ziemeļiem no Parīzes, ceturtdien pavēstīja prokuratūra.

"Abdelhamids Abauds ir oficiāli identificēts kā [viens no tiem, kas] tika nogalināti policijas reida laikā" trešdien Sendenī, teikts prokuratūras paziņojumā. Viņš identificēts pēc pirkstu nospiedumiem.

Abauds bija viens no džihādistu grupējuma "Islāma valsts" vadošajiem komandieriem, kurš, kā tiek uzskatīts, organizējis Parīzes slaktiņu.

Pēc septiņas stundas ilgušās apšaudes ar policijas elites vienībām dzīvoklī Sendenī tika atrasti vismaz divi līķi.

Dzīvoklī uzspridzinājusies kāda sieviete, turklāt tika atrasts arī kāds līķis, kas bijis tik pamatīgi ložu sacaurumots, ka to bijis grūti identificēt, iepriekš norādīja prokuratūra.

Ceturtdien Beļģijas policija reidu laikā arestējusi deviņus cilvēkus, kas saistīti ar Parīzes teroraktu, no kuriem septiņi cilvēki aizturēti tālākai izmeklēšanai sakarā ar Francijas nacionālā stadiona spridzinātāju Bilalu Hadfi.

Ārzemju mediji arī ziņo, ka Francijas parlaments ceturtdien uz trīs mēnešiem pagarinājis ārkārtas stāvokli.

Septiņi cilvēki aizturēti "tālākai izmeklēšanai" sešu reidu laikā, kas tika veikti saistībā ar Francijas nacionālā stadiona spridzinātāju Bilalu Hadfi, teikts federālās prokuratūras paziņojumā.

Vairāki reidi veikti Briseles Molenbēkas rajonā, kur dzīvojis arī Parīzes slaktiņa organizētājs Abdelhamids Abauds un brāļi Brahims un Salahs Abdeslami, kas arī ir saistīti ar Francijas galvaspilsētā notikušajiem teroraktiem.

Reidi rīkoti arī Briseles turīgajos rajonos - Ukelā un Lakenā.

Informācija par to, cik ilgi aizdomās turētie tiks paturēti apcietinājumā, tiks sniegta piektdien, norādīja prokuratūra.

Kā zināms, teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti- atbildību par uzbrukumiem uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Svarīgākais