Traģisks terorakts Nigērijā; vairāk nekā 100 ievainoto

© reuters

Divas pašnāvnieces vakar naktī uzspridzinājušās Ziemeļnigērijas pilsētiņā Kano, nonāvējot vismaz 14 un ievainojot vairāk nekā 100 cilvēki, ziņo aģentūra REUTERS.

Eksplozijas notika ap plkst. 16:00 vakarā, vietējā mobilo telefonu pārdošanas centrā. Spridzināšanu veikušas divas meitenes – 11 un 18 gadus vecas. Teroristes esot bijušas tērpušās musulmaņu sievietēm raksturīgajās galvassegās. Aculiecinieki ziņo, ka meitenes atvestas ar nelielu mikroautobusiņu un viena meitene devusies iekšā veikalā, kamēr otra palikusi ārā. Tad abas eksplodējušas, nonāvējot sevi un vairāk nekā 14 cilvēkus, kā arī ievainojot vismaz 100 ļaužu.

Tāpat jāpiezīmē, ka otrdien Nigērijas pilsētā Jolā notika terorakts, kurā bojā gāja 32 cilvēki un tikai ievainoti 80. Atbildību par šiem uzbrukumiem uzņēmusies radikālā islāmistu grupa “Boko Haram”, kura simpatizē arī radikāļu grupējumam “Islāma valsts” un vēlas ieviest Šariata likumu arī Nigērijā.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais