Policijas reidos Parīzē dzirdamas apšaudes; ir vairāki ievainotie [papildināts]

© SCANPIX

Pasaules lielākie mediji ziņo, ka pretterorisma reidos Parīzē kādā no pilsētas rajoniem dzirdamas intensīvas apšaudes. Tiek ziņots, ka ievainoti policijas darbinieki un aizturētas vairākas personas. Šobrīd zināms, ka trīs cilvēki gājuši bojā.

Pretterorisma operāciju galvenais mērķis ir aizturēt Abdelahmidu Abadu, kurš uzskatāms par vienu no galvenajiem piektdien notikušā terorakta plānotājiem. Vairāki glābšanas dienestu pārstāvji ziņu aģentūrai AFP norādījuši, ka operācija notiek pret bruņotām grupām, kuras iebarikādējušās savos dzīvokļos.

Zināms, ka kāda sieviete uzspridzinājusies dzīvoklī. Kas ir divas pārējās personas, kuras nogalinātas, pagaidām netiek izpausts. 

Policijas pārstāvji ziņu aģentūrai AP pastāstījuši, ka viens no iespējamajiem uzbrucējiem joprojām atrodas kāda no dzīvokļiem. 

Iedzīvotāji, kuri dzīvo šajā pilsētas rajonā, britu raidsabiedrībai BBC pastāstījuši, ka apšaude sākusies ar vairākām eksplozijām. Bijuši dzirdami septiņi sprādzieni. 

Tā kā policijas operācija turpinās, tad Parīzes iedzīvotāji aicināti palikt savās mājās. Kāds parlamenta pārstāvis ziņojis, ka vienā no mājām joprojām atrodas iespējamais uzbrucējs.

Svarīgākais