TERORAKTS FRANCIJĀ: Kas līdz šim ir zināms

© Scanpix

Piedāvājam informācijas apkopojumu par teroraktiem Parīzē Francijā, kuri norisinājās piektdien 13. novembrī.

Teroraktos, kuri norisinājās septiņās dāžadās vietās Pazīrīzē, bojā pašlaik gājuši 129 cilvēki,no kuriem identificēti 117 mirušie.

Pašlaik slimnīcā atrodas 221 ievainots cilvēks, intensīvā aprūpē atrodas 57 cietušie. 

Visā Francijā mobilizēti apmēram 115 tūkstoši drošības dienestu darbinieku, kuri uzrauga sabiedrības drošību.

Pašlaik policija aizdomās tur astoņus teroristus, kuri veica asinsstindzinošo slaktiņu. Uzskatāms, ka septiņi no viņiem ir miruši pašuzspridzinoties vai viņus nogalinot policijai.

Joprojām meklēšanā ir viens no teroristiem - Salahs Abdeslams. Pēc policijas domām viņš noīrēja dzīvoli un divus viesnīcas numuriņus, kur organizēt uzbrukumu.

Salaha Abdeslama brālis Muhameds sarunā ar presi pauda šoku, kuru pārdzīvo viņu ģimene par brāļa iesaistīšanos teroraktā. Policija uzskata, ka Muhamedam nebija zināšanas par Salaha darbībām.

Atrasta vēl viena pamesta Beļģijā reģistrēta automašīna Parīzes ziemeļos, kura iespējams izmantota ceļā no Beļģijas uz Parīzi.

Vienā no viesnīcas istabām, kur pulcējās uzbrucēji, atrastas šļirces un trubas, kas liek domāt, ka tie bija spridzekļu veidošanas piederumi.

Vācijas policija Āhenē, netālu no Beļģijas robežas,  dienas laikā arestējusi septiņas personas, taču pēc tam visi aizturētie tika atbrīvoti, jo nebija pierādījumu par personu līdzdalību Parīzes teroraktu organizēšanā.

Divi vīrieši aizturēti Beļģijā.

Kopā lēsts, ka iesaistīti varētu būt pat 20 teroristi.

Svarīgākais