Upuru skaits Parīzes teroraktos turpina pieaugt

Vairāki desmiti upuru šobrīd vēl cīnās par savu dzīvību © SCANPIX

Francijas prokurors sniedzis jaunāko informāciju par terorakta upuriem Francijā.

Britu raidsabiedrība BBC informē, ka bojāgājušie skaits pieaudzis līdz 129. Vēl 352 cilvēki guvuši ievainojumus, 99 no viņiem šobrīd atrodas kritiskā stāvoklī. Vairāki traģēdijas upuri joprojām nav identificēti, tomēr izdevies noskaidrot, ka starp 129 bojāgājušajiem ir arī viens Lielbritānijas pilsonis.

Pēc sniegtās informācijas zināms, ka sprādzieni pie futbola stadiona, kur tajā brīdī atradušies 80 tūkstoši cilvēku, notikuši ar 20 minūšu intervālu. Iespējams, tas darīts ar mērķi radīt paniku stadiona apmeklētāju vidū, tādā veidā nogalinot pēc iespējas vairāk cilvēku. Viens no kaujiniekiem mēģinājis iekļūt stadionā, taču drošības spēki šo cilvēku pamanījuši, un viņš aizbēdzis. 

Vislielāko upuru skaitu prasījis uzbrukums koncertzālē "Bataclan", kur kaujinieki ne tikai sākuši uzbrukumu, bet arī saņēmuši ķīlniekus. Šie cilvēki atbrīvoti pēc policijas operācijas, kurā neitralizēti trīs teroristi. Zināms, ka vairāki no viņiem bijuši vien 15-18 gadus veci. Pie diviem no astoņiem uzbrucējiem atrasta Sīrijas un Ēģiptes pase. 

Francijas prezidents Fransuā Olands valstī izsludinājis trīs dienu sēras un aicinājis sabiedrību būt vienotai un saliedētai. Tāpat Olands solījis nežēlīgu atbildi kaujinieku sarīkotajiem teroraktiem Parīzē. 

Šobrīd Francijā slēgtas valsts robežas, valstī ieviests ārkārtas stāvoklis. Lidostā ieviesta pastiprināta drošības kontrole. 

Latvijas Televīzijas žurnāliste, kura šobrīd atrodas Parīzē pastāstīja, ka iedzīvotāju vidū jūtamas bailes, tomēr viņi ir ļoti vienoti. Tikmēr franču musulmaņu kopiena asi nosoda visus teroraktus Francijā, un sociālajos tīklos radīta jauna mirkļbirka "ne visi musulmaņi ir teroristi". 

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies "Islāma valsts" kaujinieku grupējums, kurš norādījis, ka Francija ir tā galvenais mērķis. 

Svarīgākais