Latviete Francijā: jūtama milzīga vienotība

Attēlam ir ilustratīva nozīme © SCANPIX

Kāda sociālā tīkla facebook lietotāja, kura šobrīd atrodas Francijā pastāstījusi par to, kas notika pēc terorakta Parīzē.

Nikola Krištopāne sociālajā tīklā facebook raksta, ka naktī pēc traģiskajiem notikumiem Parīzē taksisti bezmaksas veduši uz mājām cilvēkus. Parīzes iedzīvotāji aicināja ārzemniekus palikt pie viņiem pa nakti, bārā deva dzērienus un ēdienu par velti. Uz slimnīcām devies liels skaits cilvēku, kuri ziedojuši asinis. Arī britu raidsabiedrība BBC publicējusi attēlus, kuros redzamas slimnīcas, kurās ieraudiešies simtiem cilvēku, kuri vēlas palīdzēt cietušajiem.

Kā raksta Nikola, tad no malas Parīzē redzams, ka sabiedrība ir ārkārtīgi saliedēta,vienota, teroristiem to nav izdevies iebiedēt. Cilvēki uz notikuma vietu nes ziedus un piemin upurus.

Latvijas vēstniece Francijā Sanita Pavļuta- Deslandes sarunā ar Latvijas Televīziju informēja, ka joprojām tiek saņemti zvani, kuros cilvēki cenšas noskaidrot informāciju par notikumiem Parīzē. Šobrīd vēstniecei nav informācijas par to, ka uzbrukumos būtu cietuši Latvijas pilsoņi. 

Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies "Islāma valsts" kaujinieku grupējums. Traģiskajos notikumus dzīvību zaudējuši 128 cilvēki.