"Islāma valsts" uzņemas atbildību par notikumiem Parīzē

Britu raidsabiedrība BBC publicējusi "Islāma valsts" kaujinieku paziņojumu, kurš pieejams rakstītā formā © bbc.com

Ārvalstu mediji ziņo, ka oficiālā paziņojumā "Islāma valsts" norādījusi, ka uzņemas atbildību par piektdienas notikumiem Francijas galvaspilsētā Parīzē.

"Islāma valsts" teroristu grupējums norādījis, ka ir atbildīgs par 127 cilvēku nogalināšanu uzbrukumos, kas piektdien notika vairākās Parīzes vietās. Tiesa, šobrīd pasaules medijos pieejama pretrunīga informācija par bojāgājušo skaitu. Kamēr vieni ziņo, ka bojā gājuši 128 cilvēki un vēl aptuveni 200 ievainoti, tikmēr CNN publicējis informācija, ka nogalināti 153 cilvēki un vēl vismaz 200 ievainoti.

"Islāma valsts" kaujinieku grupējums paziņojumā stāstījis, ka tās kaujienieki bija bruņoti ar pašnāvnieku jostām, kurās ievietoti spridzekļi, kā arī to rīcībā bijuši automātiskie šaujamieroči. 

Paziņojumā, ko džihādistu kaujinieki publicējuši internetā viņi izteikušies, ka uzbrukumi notikuši, lai atgādinātu, ka Francija ir to "top mērķis". 

Zināms, ka paziņojums izveidots gan rakstiski, gan kā audiovizuāls vēstījums. Rakstiskā formā tas pieejams franču un arābu valodā.