TERORAKTS FRANCIJĀ: Olands notikušajā vaino "Islāma valsti"

© SCANPIX

Britu raidsabiedrība BBC ziņo, ka Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka notikumos Parīzē vainojama "Islāma valsts".Tāpat prezidents valstī izsludinājis trīs dienu sēras.

Fransuā Olands norādījis, ka šis terora akts plānots ārvalstīs, taču to organizēt palīdzējuši cilvēki, kuri atradušies Francijā. BBC žurnālisti Eiropā ziņo, ka arī Vācijā, Bavārijā aizturētas personas, kas varētu būt saistītas ar notikumiem Parīzē.

Līdzjūtību Francijai izteikuši vairāki pasaules valstu līderi. Sīrijas prezidents Bašars al Asads norādījis, ka tas, kas vakar notika Parīzē, Sīrijā turpinās jau piecus gadus.

Arī pie Francijas vēstniecības Latvijā cilvēki turpina nolikt ziedus un pieminēt traģēdijā bojāgājušos. Sarunā ar Latvijas Televīzijas žurnālisti ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs norādīja, ka ir ļoti svarīgi parādīt, ka cilvēki Latvijā jūt līdzi un pārdzīvo par notikumiem Parīzē.Tāpat ministrs pastāstīja, ka jāsaprot, ka šādi teroakti var notikt jebkur. Šobrīd nedrīkst ļauties bailēm un panikai.Tikmēr Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis norādīja, ka jāparāda, ka visā pasaulē esam vienoti. Viņaprāt, šie notikumi ietekmēs drošību visā pasaulē. Šobrīd sadarbība pasaules drošības iestāžu starpā ir jāuzlabo.

LTV ziņu dienesta speciālizlaidumā žurnāliste Viktorija Terentjeva, kura šobrīd ieradusies Francijā norādīja, ka lidostā ieviesti papildus drošības pasākumi, un cilvēki pagaidām ir mierīgi. Pēc viņai pieejamās informācijas zināms, ka netālu no terorakta epicentriem slēgtas metro līnijas. 

LTV sazinājās arī ar kino režisors Kasparu Gobu, kurš vakar atradies netālu no restorāna, kur arī notikusi apšaude. Nekavējoties pēc notikušā viņš devies mājās. Pēc novērotā režisors informēja, ka ar situāciju ārkārtas dienesti tikuši galā profesionāli, bez panikas.