Terorakti Francijā: gājuši bojā vismaz 153 cilvēki, vēl 200 ievainoti

© SCANPIX

Britu raidsabiedrība BBC ziņo, ka pēc šīs nakts teroraktiem Francijā gājuši bojā vismaz 153 cilvēki, taču ievainoti vēl vismaz 200. Aptuveni 80 no viņiem cīnās par savu dzīvību, jo guvuši smagus ievainojumus.

Uzbrukumi notikuši vairākās Parīzes vietās. 100 cilvēki nogalināti "Bataclan" koncertzālē Parīzes austrumos. Pēc apšaudes mediji ziņoja, ka koncertzālē saņemti arī ķīlnieki, taču jaunākā informācija liecina, ka viņus izdevies atbrīvot. 

Tāpat Francijas mediji informē, ka vismaz divi sprādzieni notikuši pie "Stade de France" stadiona, kur pārbaudes maču futbolā aizvadīja Francijas un Vācijas izlases. Arī pie stadiona esot bijusi apšaude, kurā gājuši bojā aptuveni 40 cilvēki.

Francijas mediji ziņo, ka astoņi no uzbrucējiem nogalināti, taču vēl vairāki vēl varētu atrasties pilsētā. Patruļas turpina arī pilsētā ieradušies vairāk kā 1500 karavīri un policijas pārstāvji. Aculiecinieki stāsta, ka uzbrukuma laikā teroristi paziņojuši, ka atriebjas par Francijas iesaistīšanos karā Sīrijā. 

Tikmēr Francijas prezidents Fransuā Olands ierodoties koncertzālē "Bataclan", kurā nogalināti vairāk kā 100 cilvēki paziņoja, ka Francijas atbilde teroristiem būs nežēlīga. Vairāki pasaules valstu līderi jau izteikuši līdzjūtību Francijai. Vācijas kanclere Angela Merkele, Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers paziņojuši, ka ir dziļi satriekti par notikumiem Parīzē.

Francijas amatpersonas lūgušas visus pilsētas iedzīvotājus palikt mājās. Tikmēr sociālajos tīklos cilvēki izmisīgi lūdz ziņot par saviem tuvieniekiem, norādot, ka tie atradušies kādā no teroraktu vietām un šobrīd nav nekādu ziņu, vai šie cilvēki ir dzīvi.  

Svarīgākais