"Lufthansa" stjuartu streiks: reisi Frankfurte-Rīga šodien atcelti

© Scanpix

Sakarā ar aviosabiedrības "Lufthansa" stjuartu streiku arī šodien, 13.novembrī, atcelti vairāki reisi starp Frankfurti un Rīgu, liecina informācija lidostas "Rīga" mājaslapā.

Atcelts ir reiss Frankfurte-Rīga ar ielidošanas laiku plkst.13.05 un 00.20 un reisi Rīga-Frankfurte ar izlidošanas laiku plkst.6.30 un 14, liecina informācija starptautiskās lidostas "Rīga" mājaslapā.

Streiks norisināsies līdz šodienai,13.novembrim. Pasažieri tiek aicināti sekot līdzi informācijai lidostas "Rīga" mājaslapā, zvanot pa uzziņu tālruni 1817 vai vērsties aviokompānijā.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 9.novembrī, trešdien, 11.novembrī, un ceturtdien, 12.novembrī, lidostā "Rīga" tika atcelti vairāki reisi no un uz Frankfurti, savukārt otrdien, 10.novembrī, visi reisi notika.

Jau rakstīts, ka Vācijas lidmašīnu stjuartu arodbiedrība UFO ceturtdienas, 5.novembra, vakarā noraidīja pēdējo no lidsabiedrības "Lufthansa" piedāvājumiem pensiju jautājumā un paziņoja, ka 6.novembrī sāks nedēļu ilgu streiku.

Vācijas lidsabiedrība "Lufthansa" otrdien, 10.novembrī, vērsās tiesā ar cerību izbeigt lidmašīnu apkalpojošā personāla streiku, kuru paredzēts rīkot līdz piektdienai, 13.novembrim. Tomēr Vācijas tiesa otrdienas vakarā sniegusi atļauju Vācijas lidsabiedrības "Lufthansa" lidmašīnu apkalpojošajam personālam turpināt streiku, kas varētu kļūt par ilgāko aviokompānijas vēsturē.

Arodbiedrība streiko dažādās Vācijas lidostās. Tā pieprasa, lai "Lufthansa" nesamazinātu savu ieguldījumu darbinieku pensiju fondos.

Lai gan konflikts starp "Lufthansa" un UFO briedis jau divus gadus, šī ir pirmā reize, kad tas izvērties streikā.

"Lufthansa" cenšas samazināt izdevumus, sastopoties ar konkurenci, kuru rada tādas zemo cenu lidsabiedrības kā "Ryanair" un "Easyjet", taču tas novedis pie konfliktiem ar personālu.

Kopš pagājušā gada aprīļa lidsabiedrības piloti streikojuši jau 13 reizes, taču pēdējais streiks tika atsaukts, jo tiesa atzina, ka tas ir nelikumīgs.

Stjuartu domstarpības ar lidsabiedrības vadību ir atsevišķs jautājums un netiek saistīts ar pilotu streikiem.

Svarīgākais