Latvijas policisti Slovēnijā regulēs migrantu plūsmu

© F64

20 Valsts policijas darbinieki mēnesi uzturēsies Slovēnijā, lai slovēņu kolēģiem palīdzētu patvēruma meklētāju plūsmas regulēšanā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) jau vakar aģentūrai LETA apliecināja, ka uz Slovēniju devušies 20 Latvijas policisti.

Valsts policijā šodien informēja, ka oktobra beigās Slovēnijas Iekšlietu ministrija lūdza ES valstu palīdzību patvēruma meklētāju plūsmas koordinēšanā pēc tam, kad vienas diennakts laikā Slovēnijas robežu šķērsoja vairāk nekā 12 000 bēgļu.

Latvijas policija tāpat kā pārējo Baltijas valstu policijas vienības atsaucās uz šo aicinājumu. Vakar uz Slovēniju ar policijas mikroautobusiem un vienu apvidus auto devās 20 Latvijas Valsts policijas darbinieki. Aptuveni 2000 kilometru garo ceļu policisti veica ar dienesta automašīnām pa sauszemi.

Galvenie policijas uzdevumi Slovēnijā būs sabiedriskās kārtības nodrošināšana, iespējamu pārkāpumu novēršana un patrulēšana kopā ar Slovēnijas kolēģiem. Kopā komandējumā plānots pavadīt mēnesi, kura laikā Latvijas policisti sniegs atbalstu, kā arī gūs būtisku pieredzi.

Uzturēšanās izdevumus Slovēnijā sedz Slovēnijas puse.

Svarīgākais