Obama tiksies ar Dalailamu

© skanpix

ASV prezidents Baraks Obama, neskatoties uz Ķīnas iebildumiem, plāno tikties ar trimdā dzīvojošo tibetiešu garīgo līderi Dalailamu, otrdien, neminot iespējamās tikšanās datumu, paziņoja Baltais nams.

"Prezidents savas vizītes laikā pagājušajā gadā sacīja Ķīnas līderiem, ka viņš tiksies ar Dalailamu, un viņš gatavojas to darīt," žurnālistiem, kas atradās prezidenta lidmašīnā ceļā uz Ņūhempšīru, sacīja Baltā nama pārstāvis Bils Bērtons.

Kā ziņots, Ķīna otrdien brīdināja Obamu netikties ar Dalailamu, jo tas «nopietni iedragās» Pekinas un Vašingtonas attiecības.

Šāda vizīte nopietni iedragātu Ķīnas-ASV attiecību politiskos pamatus», preses konferencē paziņoja par sakariem ar Dalailamu atbildīgās komunistiskās partijas organizācijas viceministrs Džu Veicjuņs. «Ja ASV līderis izvēlēsies šoreiz tikties ar Dalailamu, tas noteikti apdraudēs uzticību un sadarbību starp Ķīnu un ASV.

Tibetiešu garīgā līdera Dalailamas vizīte ASV paredzēta šomēnes.

Pasaulē

Donalds Tramps sola izbeigt karu Ukrainā 24 stundas pēc savas uzvaras vēlēšanās, bet vienīgā iespēja ievērot šo termiņu ir paziņot par padošanos, intervijā laikrakstam “Politico” sacīja bijušais NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Svarīgākais