Latvija varētu Ukrainai palīdzēt mežsaimniecības nozarē

© F64

Ukraina sagaida Latvijas atbalstu mežsaimniecības nozares reformu īstenošanā, šodien pēc divpusējās tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) paziņoja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

"Ukrainai nepieciešams Latvijas atbalsts mežsaimniecības procesu vadīšanā. Latvijai ir liela pieredze," sacīja Jaceņuks.

Viņš uzsvēra, ka Latvija ir viena no vadošajām Eiropas valstīm mežsaimniecības jautājumu risināšanā, turklāt valsts mežu apsaimniekošanas modelis Latvijā ir viens no efektīvākajiem Eiropas Savienībā.

Līdz ar to tika nolemts, ka jārīko kopīgas Latvijas un Ukrainas zemkopības ministru tikšanās, pieaicinot arī VAS "Latvijas Valsts meži" vadību, lai sniegtu konsultācijas minētās reformas īstenošanai. Ukraina sagaida Latvijas ekspertu un nozares speciālistu ieteikumus, kā īstenot reformas mežsaimniecības jomā.

Savstarpējās sadarbības rezultātā tiktu uzlabota Ukrainas mežsaimniecības pārvaldība, sekmējot Ukrainas mežsaimniecības stāvokli un izskaužot korupciju nozarē, pārliecināts Jaceņuks.