Halovīna pasākums Anglijā izraisa masu nekārtības

© twitter.com

Britu laikraksts "The Guardian" ziņo, ka Lielbritānijā apcietināti vairāki cilvēki pēc tam, kad vairāk kā sešas stundas policija mēģinājusi tikt galā ar masu nekārtībām, kas izcēlušās kāda Halovīniem veltīta pasākuma laikā.

Londonas centrālajā daļā sestdienas naktī noticis nelegāls Halovīna svētku gājiens, kurš pāraudzis masu nekārtībās, kā rezultātā policisti apšaudīti ar lodēm un uz viņu pusi raidītas dažādas paštaisītas sprāgstvielas.

Sešu stundu laikā policija arestējusi 8 personas. Zināms, ka 4 policisti guvuši nelielus ievainojumus. Policijas amtpersonas notikušo aprakstījušas kā sabiedriskās kārtības traucēšanu ar noziedzīgo nolūku. 

Pulcēšanās šim masu pasākumam notikusi neilgi pirms pusnakts. Lai novērstu jebkādu situācijas eskalāciju uz notikuma vietu tika nosūtītas vairākas policijas vienības. Laikraksta "The Guardian" apskatnieks, kurš atradies notikuma vietā stāsta, ka neilgi pēc tam, kad pasākuma vietā ieradušies aptuveni pieci simti cilvēku, policija nolēmusi slēgt ielas. Tā rezultātā ar spēka palīdzību aptuveni vēl 1000 personas mēģinājušas iekļūt Halovīna pasākuma vietā. 

Notikuma aculiecinieki stāsta, ka policija rīkojusies agresīvi. Iepriekš par šāda pasākuma rīkošanu infromācija izplatīta sociālajā tīklā facebook, kur norādīts, ka uz to dosies aptuveni 13 000 cilvēku.