Pie Grieķijas krastiem noslīkuši 22 imigranti

© Scanpix

Naktī uz piektdienu pie Grieķijas salām Kalimnas un Rodas noslīkuši vismaz 22 imigranti, tostarp 13 bērni, bet vēl 144 izglābti, paziņojuši Grieķijas ostu dienesti.

Pie Kalimnas piektdienas rītā no ūdens tika izcelti 19 imigrantu līķi, starp kuriem bija sešas sievietes un desmit bērni. Kā pavēstīja aculiecinieki, Kalimnas krastus ar laivu no Turcijas centās sasniegt aptuveni 150 cilvēki.

Vēl viena laiva nogrima pie Rodas salas tālāk uz dienvidiem, kur noslīka vismaz viena sieviete un divi bērni. Trīs ar viņiem kopā braukušie cilvēki pazuduši, bet vēl seši izglābti.

Kā liecina Grieķijas ostu dienestu izplatītie dati, oktobrī noslīkuši 68 cilvēki, cenšoties no Turcijas nokļūt Grieķijā.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies jau vairāk nekā 709 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Svarīgākais