"Toyota" atsauc 6,5 miljonus automobiļus loga defekta dēļ

© Scanpix

Japānas automašīnu ražotājs ”Toyota” visā pasaulē atsauc 6,5 miljonus saražoto transporta līdzekļu durvju logu atvēršanas un aizvēršanas slēdža defekta dēļ, kas var izraisīt īssavienojumu un ugunsgrēka draudus, ziņo Bloomberg.

"Toyota" paziņoja, ka būs nepieciešams atsaukt vairākus miljonus automobīļus, kuriem nepieciešams savest kārtībā logu atvēršanas un aizvēršanas slēdžus, kuros pie neplānotas eļļas noplūdes var radīties īssavienojums un izraisit ugunsgrēku.

2,7 miljoni transportlīdzekļi atrodas Ziemeļamerikā, 1,2 miljoni Eiropā un 600 tūkstoši Japānā. Automobīļi ražoti ārpus Japānas, starp atsauktajiem modeļiem ir  “Camry”, "RAV4" un "Highlander". Automašīnas uz servisu jānogādā pie uzņēmuma dīleriem.

"Toyota" saņēma sūdzību no ASV, kur automašīnas vadītājs ugunsgrēka dēļ guva rokas apdegumus, bet 11 citi ziņojumi liecina, ka durvju slēdzis sadedzis.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais