Kuģa avārijā Ukrainā dzīvību zaudējuši 12 cilvēki

© Scanpix

Melnajā jūrā netālu no Ukrainas pilsētas Odesas sestdien avarējot nelielam pasažieru kuģim, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, pavēstīja varasiestādes.

"Traģēdijas iemesls bija vētra un tas, ka nebija glābšanas vestu. 12 cilvēki noslīka, un viens ir pazudis," paziņoja Odesas apgabala gubernatora vietnieks Volodimirs Jmaks.

Kuģis "Ivolga", uz kura atradušies 36 cilvēki, ieskaitot trīs apkalpes locekļus, avarējis pēcpusdienā, viņš piebilda.

Reģiona gubernators Mihails Saakašvili pārtraucis vizīti Ļvovā un devies uz negadījuma vietu Zatokā, 50 kilometrus uz dienvidrietumiem no Odesas.

"Šodien Zatokā notika šausmīga traģēdija. Kuģis nonāca spēcīgā vētrā un nogrima kilometra attālumā no krasta. 12 bojāgājušie un 18 hospitalizētie. Briesmīgi," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījusi Saakašvili vietniece Marija Gaidara.

Pasaulē

Nobela prēmija ekonomikā 2024. gadā tika piešķirta Daronam Acemoglu, Džeimsam Robinsonam un Saimonam Džonsonam, kuri izskaidroja pasaulei, kāpēc dažas valstis kļūst bagātas un attīstās, kamēr citas ir iestrēgušas pagātnē, un kāpēc progress un tehnoloģijas noved pie valsts labklājības tikai dažās vietās, kamēr citās ne, raksta BBC.