Krievijā vientuļajai mātei draud cietumsods par Ukrainas atbalstīšanu

© scanpix

Krievijas pilsētā Jekaterinburgā sācies tiesas process pret vientuļo māti Jekaterinu Vologžeņinovu, kura tiek apsūdzēta "teroristu atbalstīšanā", izvietojot Ukrainu atbalstošus vēstījumus sociālajos tīklos, vēsta Ukrainas telekanāls "Essresso.tv", atsaucoties uz izdevumu "Nastojašeje vremja".

 

Vologžeņinova savā lapā sociālajos tīklos izvietojusi materiālus, kas saistīti ar notikumiem Ukrainā, un Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) tos uzskata par ekstrēmistiskiem.

Ukrainas krīzes tēmai sieviete pievērsusies pagājušajā vasarā. Viņa meklējusi oficiālajai televīzijai alternatīvu versiju par notikumiem, lasījusi un pārpublicējusi materiālus. Taču viņas dzīvei sociālajos tīklos sekojuši ne tikai 52 draugi, bet arī FDD interneta eksperti.

Aizbildinoties ar "kaut kāda kabeļa remontu", viņas mājās ielauzušies cilvēki, kas to pārmeklējuši. Viņi paņēmuši datoru, planšeti, telefonu, pat diskus ar bērnu svētkiem. Nesen atsūtīts dokuments, kurā paskaidrots, kāda ir sievietes vaina valsts priekšā.

"Naida kurināšana pret sociālām grupām, "zemessargiem" - Krievijas brīvprātīgajiem, tiem, kas karo "zemessargu" pusē, pret pašreizējās Krievijas valdības pārstāvjiem," teikts Vologžeņinovas apsūdzībā. Tagad viņas uzvārds ir redzams "teroristu atbalstītāju" sarakstā Krievijas Federālā Finanšu un budžeta uzraudzības dienesta vietnes galvenajā lapā.

Apsūdzības komentēt izšķīrās tikai prokuratūra, paziņojot, ka autori dažiem materiāliem, kurus sieviete bija atzīmējusi ar "patīk" vai pārpublicējusi, ir "atzīti ekstrēmisti". Par internetā izrādīto solidaritāti ar viņu uzskatiem, kas Krievijā ir aizliegti, draud brīvības atņemšana uz četriem gadiem. "Pati to kopēšana, saišu izvietošana uz šiem materiāliem jau ir noziegums, attiecīgi par šī nozieguma izdarīšanu sieviete arī saukta pie kriminālatbildības," pavēstīja Sverdlovskas apgabala prokurora vecākā palīdze Marina Kanatova.

Pasaulē

Bērna pārāk izvēlīgu ēšanu lielā mērā ietekmē gēni, turklāt zinātnieki atklājuši, ka septiņus gadus vecu bērnu vecākiem ir visgrūtāk pierunāt savas atvases ēst augļus un dārzeņus, vēsta “Daily Mail”.

Svarīgākais