Kreditori piekrituši norakstīt un restrukturizēt Ukrainas parādus

© Scanpix

Ukrainas kreditori piekrituši norakstīt parādu trīs miljardu dolāru apmērā un restrukturizēt parādus 8,5 miljardu dolāru apmērā, ceturtdien paziņoja Ukrainas premjers Arsēnijs Jaceņuks.

Vienošanās trešdien Londonā notikušajā kreditoru sapulcē nav panākta vienīgi ar Krieviju, kurai Ukraina ir parādā trīs miljardus dolāru.

"Visi Ukrainas kreditori, vairākums, kuriem ir vairāk nekā 75% balsu kreditoru komitejā, pieņēma lēmumu par Ukrainas parādu norakstīšanu trīs miljardu dolāru apmērā un attiecīgi parādu restrukturizāciju par vēl 8,5 miljardiem. Tādā veidā tuvākos četrus gadus mēs nemaksāsim kredīta pamatsummu," sacīja Jaceņuks.

"Kā jau bija gaidāms, vienīgā valsts, kas nepiedalījās balsošanā, ir tāda interesanta valsts, saucas Krievijas Federācija. Un trīs miljardi dolāru, kas Krievijai ir jārestrukturizē un arī daļēji jānoraksta, palika neatrisināti," sacīja Jaceņuks.

Viņš norādīja, ka Ukraina 29.oktobrī paredzētā sanāksmē atkārtoti piedāvās Krievijai pieņemt vispārējos restrukturizācijas nosacījumus.

"Ja viņi uzskata, ka viņi ir unikāli, mēs esam gatavi tiesāties ar Krieviju," sacīja Jaceņuks.

Svarīgākais