Putins ar aktivitātēm Sīrijā vēlas bīdīties tuvāk lielo spēlētāju sarunu galdam

© SCANPIX

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar savām aktivitātēm Sīrijā vienkārši mēģina bīdīties tuvāk sarunu galdam, pie kura sēž lielie spēlētāji, intervijā aģentūrai LETA pauda Lietuvas pārstāvētais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Gabrieļus Landsberģis.

Runājot par notikumiem Sīrijā, politiķis norādīja, ka Putins vēlas iesaistīties diskusijās gan par Irānu, gan par Sīriju. "Bet tas viss prasa pārāk lielu cenu. Mēs saņemam ziņas par to, ka norisinās Krievijas virzība no Ukrainas austrumu apgabaliem uz Sīriju," sacīja Landsberģis.

Vaicāts, vai tas nedod pamatu bažām, ka situācija no vienas valsts var negatīvi eskalēties citā, politiķis norādīja, ka "tā ir taisnība". "Man ir patiesas bažas, vai Sīrija nekļūs par otru Afganistānu," piebilda deputāts.

Jau ziņots, ka Krievijas lidmašīnas kopš 30.septembra veic uzlidojumus Sīrijā. Maskava apgalvo, ka gaisa triecieni vērsti pret teroristu organizācijas "Islāma valsts" pozīcijām, bet Rietumi pārmetuši Krievijai, ka uzlidojumos cietuši galvenokārt Sīrijas mērenie nemiernieki, kas cīnās pret Damaskas režīmu.

Krievijas prezidents savukārt nosodījis Vašingtonu par atteikšanos dalīties ar informāciju Sīrijas jautājumā un paziņojis, ka dažiem Maskavas "partneriem vienkārši ir biezputra smadzenēs".

Svarīgākais