Apcietina policistus, kuri safabricēja pusaudža nāvi

Sērotāji jaunieša bērēs protestē par puiša nevainību starpgadījuma ar policiju © AP

Brazīlijā apcietināti pieci policisti pēc tam, kad videomateriālā iemūžināts, kā policijas darbinieks novieto pistoli pusaudža rokās, kuru īsi pirms tam policijas amatpersona nošāva, ziņo BBC.

Videomateriāls, ar kuru cilvēki dalījušies sociālajos tīklos, parāda policistu, kurš stāv pie 17 gadus veca jaunieša guļošā ķermeņa. Viens no policistiem novieto pistoli nošautā jaunieša plaukstā.

Policija apgalvo, ka viņiem uzbruka un tā bija pašaizsardzība, bet cietušā ģimene uzskata, ka jaunietis aukstasinīgi nogalināts. Jau ieprikš izskanējušas apsūdzības, ka Riodežaneiro policiju patvaļīgi rīkojas pret tiem, kurus uzskata par noziedzniekiem.

Aculieciniece informē, ka cietušais bija bruņots, taču padevās. ”Pēc tam, kad viņš pacēļa rokas, policisti viņu nošāva,” stāsta notikušā aculieciniece. Pēc tam policijas pārstāvis raidīja šāvienus gaisā, lai radītu iespaidu, ka jaunietis ir izmantojis rokās ielikto ieroci.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais