"Airbus" meklē risinājumu tiem, kuri lidmašīnas vēlas gulēt

Attēlam ir ilustratīva nozīme © news.com.au

Gara lidojuma laikā ne vienmēr varam noturēties nomodā, bet gulēšanu bieži vien neērtu padara šaurās sēdvietas. Eiropas aviobūves uzņēmums Airbus piedāvā risinājumu – izbūvēt lidmašīnās mazas, gulēšanai paredzētas kabīnītes.

Paredzēts, ka šādas kabīnes varētu izvietot lidaparātu aizmugurē. Atrašanās tajās nenozīmētu, ka mainītos cilvēku apkalpošana vai drošības pasākumi, jo arī šie pasažieri saņemtu maltītes, tāpat tiem būtu jāpiesprādzējas pacelšanās un nolaišanās laikā. Viens no iemesliem, kādēļ šāds patenta iesniegums izveidots, ir atzīšanās, ka uzņēmuma ražotie krēsli garo pārlidojumu laikā pasažieriem šķiet neērti, tāpēc meklēts un piedāvāts risinājums.

Airbus pārstāvji atzīst, ka uzņēmums katru gadu iesniedz simtiem patentu, lai aizsargātu savu intelektuālo īpašumu, taču no papīra rasējuma līdz reālai idejas īstenošanai dzīvē nereti ejams tāls ceļš, tāpēc nevaram paļauties, ka arī šī ideja tiks īstenota. Galvenais jautājums, uz kuru aviobūves uzņēmuma jāatrod atbilde – vai cilvēki būtu gatavi par šādu pakalpojumu maksāt, savukārt aviokompānijas – spētu nopelnīt?

Informācija sagatavota pēc cnn.com