Krisu Braunu draud neielaist Austrālijā

Ļoti ticams, ka Krisam Braunam neizdosies saņemt Austrālijas vīzu un ieplānotos koncertus nāksies atcelt © Scanpix

Šodien sākas biļešu pārdošana uz amerikāņu mūziķa Krisa Brauna koncertiem Austrālijā, kas ieplānoti decembrī, tomēr ir ļoti iespējams, ka šos pasākumus nāksies atcelt.

Austrālijas amatpersonas pavēstījušas, ka K. Brauns varētu nesaņemt iebraukšanas vīzu, jo savulaik ticis atzīts par vainīgu vardarbībā ģimenē. Iepriekš K. Braunam radušās problēmas ar iebraukšanu arī vairākās citās valstīs, tomēr jāatgādina, ka Austrālijā viņš divreiz koncertējis jau pēc tam, kad tiesa viņu bija atzinusi par vainīgu toreizējās draudzenes Riannas piekaušanā.

Austrālijas imigrācijas lietu ministrs Pīters Datons vakar pavēstījis – 26 gadus vecais K. Brauns jau esot brīdināts par to, ka varētu nesaņemt ieceļošanas vīzu. Saskaņā ar likumu viņam ir 28 dienas laika, lai iesniegtu apelāciju, kurā norādāmi iemesli, kuru dēļ vīzu tomēr vajadzētu piešķirt, bet pēc tam Austrālijas imigrācijas varasiestādes pieņems galīgo lēmumu, raksta AFP. Mūziķa pārstāvji pagaidām no komentāriem atturējušies. Austrālijas mediji prognozē, ka lēmums būs dziedātājam un viņa faniem nelabvēlīgs, tomēr koncertu rīkotāji nolēmuši šodien uzsākt biļešu tirdzniecību, – ja tā veiksies labi un pieprasījums būs liels, tas varētu būt arguments par labu K. Brauna koncertu norisei. BBC vēsta, ka K. Brauna turnejas One Hell Of \A Nite Austrālijas posms iecerēts no 9. līdz 16. decembrim un tā laikā plānoti četri koncerti Pērtā, Melburnā, Sidnejā un Brisbenā.

CNN atgādina, ka 2009. gadā tiesa piesprieda K. Braunam piecu gadu nosacītu cietumsodu par Riannas piekaušanu. Pērn viņam trīs mēnešus nācās pavadīt cietumā par atbrīvošanas nosacījumu pārkāpšanu, taču pašlaik dziedātājs jau pilnībā izcietis sodu. Interesanti, ka 2011. un 2012. gadā K. Brauns koncertēja Austrālijā, un toreiz imigrācijas dienestam pret viņa iebraukšanu nekādas iebildes nebija. Taču pašlaik situācija ir dziedātājam nelabvēlīga. Tieši pagājušonedēļ Austrālijas premjers Malkolms Tērnbuls paziņoja par jauniem pasākumiem, kas vērsti uz vardarbības novēršanu ģimenēs, un tas licis aktivizēties dažādām nevalstiskajām organizācijām un politiķiem.

Piemēram, uz domubiedru grupas GetUp! petīcijas, kurā Austrālija mudināta neizsniegt iebraukšanas vīzu K. Braunam, savākti jau vairāk nekā 14 000 parakstu. Arī sieviešu lietu ministre Mišelija Keša izteikusies – Austrālijai būtu jāizmanto savas tiesības paziņot, ka cilvēki, kuri paceļ roku pret sievietēm, šajā valstī nav gaidīti viesi. Interesanti, ka vēl nesen M. Keša pildīja imigrācijas lietu ministra vietnieces pienākumus, un tiek uzskatīts, ka tieši viņas nelokāmā nostāja noveda pie tā, ka Zaļo kontinentu vasarā tika liegts apmeklēt slavenajam amerikāņu bokserim Floidam Meivezeram, kurš 2012. gadā tika atzīts par vainīgu dzīvesbiedres piekaušanā.

AP norāda, ka Austrālija nav pirmā valsts, kas liegusi K. Braunam iebraukšanu tieši viņa sodāmības dēļ. 2010. gadā mūziķis nesaņēma atļauju ieceļot Lielbritānijā, bet šā gada februārī nācās atcelt ieplānotos koncertus Kanādā, jo K. Braunam netika izsniegta vīza. Arī Jaunzēlande paziņojusi, ka K. Braunam ir maz cerību uz vīzas saņemšanu, tādēļ jaunzēlandiešu fani gatavojās doties uz viņa koncertiem Austrālijā.



Svarīgākais