Poļu suņa piedzīvojumi nāves ēnā

Glābēji izglābuši pārbijušos un drebošu suni, kas uz ledus gabala bija nopeldējis 120 kilometrus Baltijas jūrā. Nelaimīgo ceļojumu viņš sāka Vislas upē Polijā.

Tagad glābēji mēģina tikt skaidrībā, kam suns pieder. Tas nebūt nav vienkārši, jo uz nu jau slaveno suni ir pieteikušies jau četri cilvēki. Tomēr līdz šim suns nav licis saprast, ka no tiem kāds ir viņa īstais saimnieks, vēsta AP. Pagaidām izglābtajam ir piešķirts vārds Baltija.

Suņa ledainais ceļojums sākās Polijā, kur, līdzīgi kā pie mums, pašlaik ir visai auksts — ap 20 grādiem pēc celsija. Ledus gabalu atrada poļu okeanologu kuģa Baltica apkalpe 24 kilometrus no krasta.

Nataļja Drgasa, kas bija uz kuģa glābšanas laikā, stāsta, ka operācija ir bijusi sarežģīta, un vienubrīd šķitis, ka suns ir noslīcis. „Tā bija grūta cīņa. Viņš visu laiku slīdēja iekšā ūdenī un rāpās atpakaļ uz ledus. Vienubrīd viņš pazuda zem ūdens, un mēs domājām, ka tās ir beigas, bet viņš parādījās atkal un rāpās uz ledus.”

Beigās kādam no kuģa apkalpes izdevās sagrābt suni aiz skauta un izvilkt drošībā. Dzīvnieks bija pārlieku vājš, lai pats varētu nokratīt no kažoka ūdeni, tamdēļ tika nosusināts ar dvieļiem. Kad tas atsila un paēda, suns jau atkal rausās kājās, lai uz kuģa meklētu sabiedrību.

Vēlāk izrādījās, ka šis ir tas pats suns, ko cilvēki Grudziadzā bija redzējuši kuģojam uz ledus pa Vislu. Grudziadzas ugunsdzēsējiem nebija izdevies dzīvnieku izglābt, un tas bija aizpeldējis tālāk.

Svarīgākais