Ungārija ievieš stingrāku migrantu kontroli

© AFP

Ungārija ieviesusi stingrākus noteikumus migrantu kontrolei uz valsts robežas. Policijai atļauts aizturēt ikvienu, kurš mēģina bojāt uzbūvēto žogu uz robežas ar Serbiju. Tāpat valstī iespējams ierasties vien caur oficiālo robežpārejas punktu.

Jaunie noteikumi stājušies spēkā pēc tam, kad Ungārija kļuvusi par vienu no valstīm, kuru vissmagāk skārusi migrantu krīze. Šī valsts tiek izmantota par vienu no migrantu pagaidu mītnes vietnēm, no kuras tālāk tie dodas uz Zviedriju un Austriju.

Atgādināsim, ka Eiropas Komisija pagājušajā nedēļā ierosināja dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 imigrantu no Itālijas, Grieķijas un Ungārijas. Latvijai papildus būtu jāuzņem 526 bēgļi. Latvija iepriekš bija paudusi piekrišanu 250 bēgļu uzņemšanai, tātad kopumā valstī būtu jāuzņem 776 bēgļi.

Pasaulē

Var jau visādi dēvēt Apvienoto Nāciju Organizāciju (ANO), bet, kā mēdz teikt, citas tik visaptverošas globālas organizācijas mums nav. Jāiztiek ar to, kas ir. Šonedēļ tika atklāta ikgadējā ANO Ģenerālā asambleja, kurā jau paspēja uzstāties gan ASV prezidents Džo Baidens, gan Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, gan mūsu pašu prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais