Saūda Arābijā mošejai uzgāžas ceļamkrāns

© scanpix.ee

Vakar Saūda Arābijas svētās pilsētas Mekas Lielajai mošejai lietusgāžu laikā uzgāzies ceļamkrāns. Šobrīd par bojā gājušiem pasludināti 107 cilvēki, vēl 238 vētras laikā cietuši.

Krāns uzgāzies mošejai, jo sākusies liela smilšu vētra, kas vēlāk pāraugusi stiprām lietusgāzē. Vētras laikā mošejā lidojuši apkārt celtniecības materiāli, kā arī izsisti logi un izrauti koki. Cietušo vidū ir dažādu valstu pilsoni, tostarp Ēģiptes, Pakistānas un Indijas. Mošeju ieskāvuši vairāki ceļamkrāni, kas tur atrodas, lai veiktu būvniecības darbus, kuru rezultātā tiktu paplašināta mošejas platība un ietilpība. Nelaime notikusi vien 10 dienas pirms tā dēvētā “Haji” jeb svētceļojuma, kura laikā Mekā plānojuši ierasties ap 2 miljoniem cilvēku.

Mošeja, kas pazīstama kā pasaulē lielākā, ir bēdīgi slavena ar daudziem citiem nelaimes gadījumiem. 2006.gadā 363 cilvēki tika sabradāti līdz nāvei. Līdzīgi gadījumi ar letālām sekām notikuši arī 2004. un 1998.gadā. Tikmēr 1990.gadā līdz nāvei tika sabradāti 1426 cilvēki.