MŪZIKA: One Direction dosies atvaļinājumā

One Direction koncertturneja On the Road Again Tour, kas sākās februārī, ilgs līdz oktobra beigām, pēc tam grupa pabeigs piektā studijas albuma ierakstīšanu, bet tad – godam nopelnītais atvaļinājums © Scanpix

Parādās aizvien vairāk apstiprinājumu britu dzeltenās preses ziņām par puišu grupas One Direction ieplānoto aptuveni gadu ilgo atvaļinājumu, kurā grupas dalībnieki dosies nākamā gada martā. Fanes interneta sociālajos tīklos krīt histērijā, un viņas var saprast. Lai gan pašlaik tiek plānots, ka 2017. gadā One Direction kvartets atkal sanāks kopā, dažādie solo projekti, kuros lielā atvaļinājuma laikā grasās iesaistīties mūziķi, var izrādīties pietiekami vilinoši.

.«Puiši bijuši kopā jau piecus gadus, un tik ilga veiksmīga karjera ir bezprecedenta gadījums, ja runājam par puišu grupām. Viņi ir nopelnījuši vismaz gadu ilgu pauzi, lai varētu nodarboties ar saviem projektiem. Nekādu domstarpību grupas dalībnieku vidū nav, visi simtprocentīgi atbalsta šo lēmumu,» kāds grupai ļoti tuvs cilvēks, kurš gan vēlējies palikt anonīms, stāstījis tabloīdam The Sun. Saskaņā ar šo versiju, pirms Ziemassvētkiem One Direction varētu izdot savu piekto studijas albumu, nākamā gada pirmajos divos mēnešos piedalīties tā reklāmas pasākumos, bet pēc tam uz laiku pašķirties, nedodoties albuma atbalsta turnejā. Tas nozīmē, ka pagaidām pēdējie One Direction koncerti paredzēti oktobra pēdējās dienās Šefīldā.

Grupas menedžments šīs ziņas nav steidzies komentēt, bet vairāku mūziķu reakcija uz pielūdzēju vaimanām interneta sociālajos tīklos liecina, ka The Sun izklāstītā versija ir samērā ticams scenārijs. «Apkārt klīst ļoti daudz baumu. Taču grupa neizjuks, mēs tikai kādā brīdī nākamgad ņemsim pelnīto pārtraukumu. Neraizējieties, mēs vēl vēlamies daudz sasniegt,» 23 miljonus sekotāju Twitter uzrunājis Nails Horans. Ar līdzīgu paziņojumu nācis klajā Lūiss Tomlinsons, kurš pateicies faniem par «neiedomājamo atbalstu» un apsolījis, ka grupa pēc atvaļinājuma atkal sanāks kopā.

BBC norāda – to, ka pauze viņiem patiešām nepieciešama, spilgti apliecināja Zaina Malika aiziešana no One Direction šā gada martā, brīdī, kad pilnā sparā turpinājās grupas kārtējā pasaules turneja. Z. Maliks demisiju pamatoja ar to, ka vairs nespēj izturēt nepārtraukto stresu un atrašanos starmešu gaismā, taču tagad pēc atpūtas atkal noilgojies pēc skatuves. Atpūta un dzīvesveida maiņa nepieciešama arī četriem pārējiem jauniešiem, jo kopš 2010. gada, kad tika izveidota One Direction, viņi faktiski nepārtraukti vai nu koncertējuši, vai rakstījuši jaunus albumus. Šo gadu laikā One Direction sniegusi 325 koncertus, kā arī neskaitāmas reizes uzstājusies dažādos reklāmas pasākumos, piedalījusies televīzijas un radio šovos. Ierakstītas 79 dziesmas četriem albumiem, turklāt visi no tiem sasnieguši Billboard hitparādes pirmo ailīti, kas ir līdz šim nebijis panākums. The Sunday Times lēš, ka šajos gados katrs grupas dalībnieks (ieskaitot Z. Maliku) nopelnījis 25 līdz 27 miljonus sterliņu mārciņu, bet vēl lielākus ienākumus, kas lēšami simtos miljonu, grupa nodrošinājusi izdevējiem – Sony un tās paspārnē esošajai, Saimonam Kovelam piederošajai Syco. Jo One Direction jau sen vairs nav tikai ieraksti un koncerti, bet gan milzīga industrija, kas dod iespēju tirgoties ar dažnedažādām precēm un pakalpojumiem ar grupas zīmolu.



Svarīgākais