Vācija: EK jādara vairāk bēgļu krīzes risināšanai

© Scanpix

Eiropas Komisijai (EK) jāinvestē desmit miljardi eiro patvēruma meklētāju centru izveidošanai Eiropas Savienības (ES) perifērijā esošajās valstīs, sestdien publicētā intervijā paziņojis Vācijas attīstības ministrs Gerds Millers.

"ES vilcināšanās ir nepanesama," sarunā ar laikrakstu "Bild" atzinis Millers. "Līdzekļu izlietojums tagad jākoncentrē apmācībai, izglītībai, jaunatnei un darbavietu radīšanai krīzes valstīs."

Ministrs piebildis, ka EK jānodrošina, lai ES dalībvalstīs būtu vienoti standarti attieksmē pret patvēruma meklētājiem, kuri šobrīd pamatā vēlas apmesties Eiropas ziemeļu valstīs, kur ir visdāsnākie sociālie pabalsti.

"Vācijā mums ir saprātīgi un humāni mājokļu, veselības aprūpes, sociālo pabalstu un citi standarti. Daudzās citās ES valstīs ir zemāki standarti," norādījis Millers.

Kā ziņots, Vācija šonedēļ paaugstināja valstī sagaidāmo patvēruma meklētāju skaita prognozi, paziņojot, ka viņu skaits varētu sasniegt 800 000.

Millers intervijā atzinis, ka sagaida šādas tendences turpinājumu, jo arvien vairāk cilvēku no Tuvajiem Austrumiem un Āfrikas cenšas nelegāli nokļūt ES.

"Nav sagaidāms, ka bēgļu pieplūdums mazināsies. Daudz vairāk cilvēku dosies ceļā uz Eiropu. Nav skaidrs, cik ilgi Vācija spēs izturēt šādu tempu," norādījis ministrs.

Pasaulē

89 gadu vecumā piektdien no dzīves aizgājusi angļu kino un teātra aktrise Megija Smita, kas savu pirmo Oskaru saņēma vēl 1969.gadā, bet 21.gadsimtā iemantoja jaunus fanus ar lomām Harija Potera kino sāgā un seriālā "Downton Abbey" ("Dauntonas abatija").

Svarīgākais