Jaunā Izraēlas triecienā Sīrijā nogalināti pieci cilvēki

© scanpix

Piektdien jaunā Izraēlas armijas triecienā Sīrijas armijas pozīcijām Golānas augstienēs nogalināti vismaz pieci cilvēki. Upuri bijuši neapbruņoti civilisti, vēsta Sīrijas valsts televīzija.

 

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" ziņo, ka nogalināti arī divi valdībai lojāli zemessargi, kas tobrīd braukuši automobilī.

Piektdienas uzbrukums seko vairāk nekā ducim Izraēlas armijas triecienu Sīrijas armijas pozīcijām Golānas augstienēs, kuros tika nogalināts vismaz viens cilvēks. Šie uzbrukumi tika īstenoti, reaģējot uz Izraēlas apšaudi ar raķetēm no Sīrijas teritorijas, skaidroja oficiālā Telaviva.

Izraēla ceturtdienas vakarā Sīrijas armijas pozīcijas Golānas augstienēs apšaudīja, izmantojot artilēriju un aviāciju.

Par ceturtdien notikušo Izraēlas teritorijas apšaudes organizēšanu Telaviva apsūdzēja Irānu un brīdināja Sīrijas valdību par sekām.

"Tas bija "Islāma džihāda" darbs, kas ir Irānas finansēta un tās labā strādājoša organizācija, un mēs uzskatām Sīrijas valdību atbildīgu par apšaudi, un tā cietīs no sekām," teikts armijas paziņojumā.

Savukārt Izraēlas aizsardzības ministrs Moše Jaalons apsūdzēja Irānu centienos "atvērt jaunu teroristu fronti pret Izraēlu Golānas augstienēs".

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un tādas ekstrēmistu organizācijas kā "Islāma valsts" un ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.