Septiņgadīgs puišelis savāc 212 000 dolāru palīdzībai Haiti

Septiņus gadus vecais Londonas iedzīvotājs Čārlijs Simpsons bija nolēmis nopelnīt 500 mārciņas(785 dolārus), lai palīdzētu Haiti zemestrīcē cietušajiem, bet pamanījies nopelnīt 135 000 mārciņu (212 000 dolāru), kas vēl nav galējā peļņa, jo ziedojumu vākšana turpinās, ziņo BBC news.

Lielbritānijā jau izsenis ir veids kā vākt ziedojumus labdarībai, pietiek atvērt speciāli tam paredzētu kontu un paziņot, ka tu vāc ziedojumus cēlam mērķim un cilvēki līdzjūtības vadīti pārskaita kontā naudu, cik nu kurš var atļauties.

Arī Čārlijs ar vecāku palīdzību atvēra savu interneta lapu speciālajā websaitā JustGiving, kas darbojas atbalstot visus labdarībai paredzēto līdzekļu vākšanā.

"Es vēlos veikt braucienu ar velosipēdu, lai savāktu naudu Haiti zemestrīcē cietušajiem, es gribu savākt naudu, lai nopirktu produktus, ūdeni un teltis visiem Haiti," savā interneta lapā raksta Čārlijs Simpsons.

Svētdienā Čārlijs ar savu velosipēdu devās uz tuvējo Dienvidu parku un veica 8 kilometru braucienu.

Lai cik dīvaini tas neizklausītos, bet cilvēkus visās pasaules malās aizkustināja Čārlija centieni un kontā tika ieskaitīta lielāka summa, kā Čārlijs sākotnēji bija vēlējies.

Interneta lapas apmeklētāji ne tikai nosūtīja naudu, bet arī sūtīja Čārlijam atzinības izteikumus.

Organizācija UNICEF izteikusi pateicību jaunajam censonim par viņa ideju un centieniem, kā arī izteica pateicību Haiti bērnu vārdā, paredzēts, ka savāktie ziedojumi tiks izlietoti palīdzībai Haiti zemestrīcē cietušajiem bērniem.