Sprādziens Bangokā izdzēš 20 cilvēku dzīvības

© scanpix.ee

Taizemes premjerministrs atzīst, ka pirmdien notikusī bombardēšana Bangkokas Eravanas svētnīcā ir vistraģiskākais uzbrukums valstij kāds jebkad bijis.

Uzbrukumā izdzisa vismaz 20 cilvēku dzīvības. Premjerministrs paziņoja, ka vainīgos vēl nav izdevies identificēt, bet policija šobrīd izmeklē vienu no novērošanas kamerās redzamajiem iespējamajiem aizdomās turamajiem, kurš Eravanas svētnīcā iegājis ar melnu mugursomu, bet prom devies bez tās.

„Ir bijušas nelielas bumbas vai tikai biedējoši trokšņi, taču šoreiz viņi koncentrējās uz nevainīgu cilvēku dzīvību atņemšanu. Viņi vēlas iznīcināt mūsu ekonomiku un tūrismu” sašutumu pauž valdības pārstāvji.

Sprādziens, vienā no iecienītākajiem Bangkokas tūristu objektiem, noticis ap 19:00 pēc vietējā laika, kad pašā svētnīcā un tās apkārtnē drūzmējās visvairāk cilvēku. Policijas priekšnieks atklājis, ka sprādzienā izmantoti 3 kg TNT sprāgstvielas.

Arī raidsabiedrības BBC pārstāvis Džonatans Heds prāto, kurš varētu būt vainīgais un kādi varētu būt viņa motīvi.  „Cilvēki iespējams domā, ka vainīgie varētu būt musulmaņu nemierinieki, kuri cīnās par neatkarīgu valsti, taču viņi nekad neuzbrūk ārpus savas zonas, tieši tāpēc tas pilnībā varētu mainīt visu iepriekš pieņemto taktiku. Cilvēki skatās arī uz nesenajiem politiskajiem notikumiem. Taču  paies vēl kāds zināms laiks, kamēr valdība mums paziņos, kurā virzienā skatīties un kurš varētu būt iespējamais vaininieks.”

Svarīgākais