Pasaule piedzīvo lielāko bēgļu krīzi kopš Otrā pasaules kara

© Scanpix

Eiropas Savienība (ES) piektdien paziņojusi, ka pasaule saskārusies ar lielāko bēgļu krīzi kopš Otrā pasaules kara un Grieķijai arī turpmāk tiks piešķirti līdzekļi imigrantu problēmas risināšanai.

ES migrācijas, iekšlietu un pilsonības lietu komisārs Dimitris Avramopuls preses konferencē sacīja, ka visai Eiropai ir grūti tikt galā ar imigrantu pieplūdumu un situācija Grieķijā ir sevišķi steidzami jārisina. Grieķijā pagājušajā mēnesī ieradās gandrīz 50 000 imigrantu.

Avramopuls uzsvēra, ka ES ir jāorganizē sava sistēma tā, lai risinātu šo problēmu pienācīgā, civilizētā un eiropeiskā veidā, un Eiropas Komisija (EK) tieši to dara.

ANO Bēgļu aģentūra secinājusi, ka to cilvēku skaits, kas bijuši spiesti bēgt no savām mājām konfliktu un krīžu dēļ, pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara sasniedzis 50 miljonus. Sevišķi smaga bēgļu problēma ir Sīrijā.

Avramopuls sacīja, ka Grieķija drīzumā saņems pirmos 30 miljonus eiro no 2,4 miljardus eiro lielā finansējuma, kas atvēlēts ES dalībvalstīm, lai palīdzētu tām tikt galā ar nelegālo imigrantu problēmu.

Plānots, ka Grieķija nākamo sešu gadu laikā kopumā saņems 474 miljonu eiro.

Līdzekļi tiks izlietoti bēgļu uzņemšanas centru izveidošanai un imigrantu integrācijas veicināšanai, kā arī robežu novērošanas stiprināšanai un programmām to imigrantu deportēšanai, kuriem liegta iebraukšana, atklāja amatpersonas.

Avramopuls sacīja, ka pirmie 30 miljoni eiro no Grieķijai atvēlētās summas Atēnām tiks nosūtīti četru līdz piecu dienu laikā, tiklīdz Grieķija izveidos iestādi šo līdzekļu pārvaldībai.

Svarīgākais