Baltijas jūrā pamanīti delfīni

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © scanpix

Baltijas jūrā netālu no Smiltīnes Kuršu kāpām pamanīti delfīni. Speciālisti uzskata, ka zīdītāji iepeldējuši no Ziemeļu jūras, ziņo rosbalt.ru

"Es biju patīkami pārsteigts, kas ar savām acīm redzēju divus delfīnus, kuri līdz ar viļņiem peldēja Baltijas jūtā pie Smiltīnes krastiem. 35 gadu laikā, kopš strādāju Jūras muzejā, šī ir pirmā reize, kad ir paveicies ar šādu paskainu skatu," atklājis Jūras muzeja speciālists Šauļus Karaļus.

Tāpat speciālists apstiprināja, ka pamanītie zīdītāji bija Atlantijas delfīni, kuri peldējuši apmēram 500 metru attālumā no delfinārija.

"Varbūt kādam likās, ka šie delfīni ir izmukuši no mūsu delfinārija, taču varu pagalvot, ka visi mūsu iemītnieki ir savās vietās," tā Š. Karaļus.

Tāpat eksperts novēroja, ka delfīni bijuši lieliskā formā, tie nebija novārguši. Jāatzīmē, ka kopš 2000. gada, šī ir jau trešā reize, kad Baltijas jūrā tiek pamanīti Atlantijas delfīni.

"

Pasaulē

Igaunijas valstij piederošā nacionālā aviokompānija "Nordic Aviation Group", kas darbojas ar zīmoliem "Nordica" un "XFly", varētu zaudēt savu lielāko partneri - Skandināvijas aviokompāniju SAS -, jo SAS noslēgusi ilgtermiņa līgumu par sadarbību ar Zviedrijas lidsabiedrību BRA.