Aizsardzības ministrs un NBS komandieris izsaka līdzjūtību saistībā ar Norvēģijas karavīra bojāeju

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs Norvēģijas aizsardzības ministrei Grētei Faremo (Grete Faremo) un Norvēģijas Bruņoto spēku komandierim ģenerālim Haraldam Sundem (Harald Sunde) nosūtījuši līdzjūtības vēstules sakarā ar smago zaudējumu - Norvēģijas armijas karavīra bojāeju, pildot dienesta pienākumus NATO vadītajā operācijā Afganistānā.

I.Lieģis savā vēstulē izsaka savu visdziļāko līdzjūtību arī kritušā karavīra tuviniekiem, draugiem, dienesta biedriem, kā arī visai Norvēģijas tautai. Ministrs norāda, ka ''liela daļa mūsu karavīru savus dienesta pienākumus starptautiskajā operācijā Afganistānā pilda tieši Norvēģijas vadītajā Provinču atjaunošanas vienībā. Norvēģu puiši mums ir tikpat kā brāļi. Šis cīņu biedra zaudējums mums ir ļoti smags. Izsaku visdziļāko līdzjūtību kritušā karavīra ģimenei un piederīgajiem, un sēroju līdz ar norvēģu tautu.''

Šodien, 25.janvārī, Afganistānā nemiernieku izgatavotas sprāgstierīces eksplozijā krita Norvēģijas Bruņoto spēku karavīrs.

Pasaulē

Rainai Ņištai jau sajucis palīdzības vešanas reižu skaits no Latvijas uz fronti — vairāk nekā simts. Pēdējās reizes bijušas uz Pokrovsku, kur dienē Rainas jaunais vīrs un kur viņa ar domubiedriem palīdz 151. atsevišķajai mehanizētajai brigādei.

Svarīgākais