"Al Qaeda" atzars Sīrijā sagūstījis ASV apmācītus nemierniekus

© sargs.lv

"Al Qaeda" Sīrijas atzars grupējums "Al Nusra" sagūstījis vēl piecus ASV apmācītus nemiernieku kaujiniekus, kas karojuši Vašingtonas atbalstītās vienības rindās, otrdien pavēstīja novērotāju organizācija. Mēreno nemiernieku 30.divīzijas karotāji sagūstīti "Al Nusra" operācijas gaitā Sīrijas ziemeļos, pavēstīja Lielbritānijā izvietotā aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR). "Al Nusra" pagājušajā nedēļā Alepo ziemeļos sagūstīja grupējuma komandieri Nadimu al Hasanu un vēl septiņus 30.divīzijas karotājus, kad viņi atgriezās no sanāksmes Azazā. Sanāksmes mērķis bijis koordinēt militāro ofensīvu pret "Islāma valsti" Alepo. ASV cīņai pret džihādistiem šajā reģionā apmācījušas 54 karotājus. "Islāma valsts" ir ASV Sīrijas militāro operāciju galvenais mērķis, un tāpēc Vašingtonas centieni bieži nonāk pretrunā ar nemiernieku, arī radikālā spārna pārstāvju, centieniem, kas par savu galveno prioritāti uzskata Sīrijas prezidenta Bašara al Asada gāšanu. Paziņojumā pagājušajā nedēļā "Al Nusra" apsūdzēja 30.divīzijas locekļus, ka viņi spiegojot ASV labā un darbojas, lai īstenotu Vašingtonas intereses Sīrijā. Kaut arī "Al Qaeda" un "Islāma valsts" starpā ir sens naids, grupējums "Al Nusra" pamatā iebilst pret ASV iejaukšanos. Mērenā grupējuma "Brīvās Sīrijas armija" štāba priekšnieks brigadieris Ahmads Berri sacīja, ka 30.divīzijas karotāji nav pakļauti tiešām briesmām no "Al Nusra" puses. "Vidutāji saņēma solījumus, ka al Hasans un viņa biedri drīzumā tiks atbrīvoti," Berri sacīja ziņu aģentūrai DPA. Sagūstītie karotāji nopratināti, un "Al Nusra" pārstāvji pie viņiem nav atraduši nekādu informāciju, ko varētu uzskatīt par problemātisku, viņš piebilda. Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku, ziņo sargs.lv

Mēreno nemiernieku 30.divīzijas karotāji sagūstīti "Al Nusra" operācijas gaitā Sīrijas ziemeļos, pavēstīja Lielbritānijā izvietotā aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

"Al Nusra" pagājušajā nedēļā Alepo ziemeļos sagūstīja grupējuma komandieri Nadimu al Hasanu un vēl septiņus 30.divīzijas karotājus, kad viņi atgriezās no sanāksmes Azazā.

Sanāksmes mērķis bijis koordinēt militāro ofensīvu pret "Islāma valsti" Alepo.

ASV cīņai pret džihādistiem šajā reģionā apmācījušas 54 karotājus.

"Islāma valsts" ir ASV Sīrijas militāro operāciju galvenais mērķis, un tāpēc Vašingtonas centieni bieži nonāk pretrunā ar nemiernieku, arī radikālā spārna pārstāvju, centieniem, kas par savu galveno prioritāti uzskata Sīrijas prezidenta Bašara al Asada gāšanu.

Paziņojumā pagājušajā nedēļā "Al Nusra" apsūdzēja 30.divīzijas locekļus, ka viņi spiegojot ASV labā un darbojas, lai īstenotu Vašingtonas intereses Sīrijā.

Kaut arī "Al Qaeda" un "Islāma valsts" starpā ir sens naids, grupējums "Al Nusra" pamatā iebilst pret ASV iejaukšanos.

Mērenā grupējuma "Brīvās Sīrijas armija" štāba priekšnieks brigadieris Ahmads Berri sacīja, ka 30.divīzijas karotāji nav pakļauti tiešām briesmām no "Al Nusra" puses.

"Vidutāji saņēma solījumus, ka al Hasans un viņa biedri drīzumā tiks atbrīvoti," Berri sacīja ziņu aģentūrai DPA.

Sagūstītie karotāji nopratināti, un "Al Nusra" pārstāvji pie viņiem nav atraduši nekādu informāciju, ko varētu uzskatīt par problemātisku, viņš piebilda.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Svarīgākais