Izraēlas Aizsardzības spēki un glābēju komanda noslēdz misiju Haiti

Izraēlas glābēji un Aizsardzības spēku vienība ceturtdien plāno atgriezties Izraēlā, jo 22.janvārī Haiti valdība paziņoja, ka glābšanas darbi ir oficiāli beigušies. Haiti ir ieradušies ASV papildspēki un tie spēj nodrošināt nepieciešamās glābšanas un medicīniskās funkcijas, kā arī viena no vietējām slimnīcām sniedz nepieciešamos pakalpojumus zemestrīcē cietušajiem.

Daži desmiti pacientu, kuri tika ārstēti Izraēlas Aizsardzības spēku izveidotajā lauka lazaretē, tiks pārvesti uz citām medicīniskajam iestādēm.

Daļa no Izraēlas delegācijas atvestajām iekārtām paliks Haiti mediķu rīcībā, kamēr pēc tām būs nepieciešamība.

Izraēlas Aizsardzības spēku un glābēju komanda ieradās Haiti pirms 11 dienām, 2010.gada 15.janvārī, un tā nodrošināja vērā ņemamu palīdzību zemestrīcē cietušajiem.

Haiti misijas laikā delegācija sniedza medicīnisko palīdzību vairāk nekā 960 pacientiem, veica 294 veiksmīgas ķirurģiskās operācijas, pieņēma 16 dzemdības, tai skaitā trīs ar ķeizargrieziena palīdzību, kā arī atbrīvoja daudzus cietušos no gruvešiem.

Dažu pēdējo dienu laikā, kad lielāka daļa glābšanas operāciju bija pabeigtas, Izraēlas delegācijā esošie inženieri sniedza dažāda veida palīdzību vietējiem - tika uzbūvēti trīs ūdenstorņi ar ietilpību līdz 12 000 litriem, uzceltas teltis, nojumes, kur patverties mājas zaudējušajiem iedzīvotājiem.

Izraēlas Aizsardzības spēku un palīdzības sniegšanas grupas veiks pāris informatīvus pasākumus, lai instruētu Haiti iedzīvotājus rīcībai līdzīgos gadījumos.