Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

ASV aviokompānijas aizliedz medību trofeju pārvadāšanu

© bbc.com

ASV aviokompānija „American Airlines” apturējusi lauvu, leopardu, ziloņu, degunradžu un bifeļu „trofeju” pārvadāšanu pēc tam, kad pagājušajā mēnesī tika nogalināta slavenākā Zimbabves lauva – Sesils.

Kā informē raidsabiedrība BBC, tad „American Airlines” nav pirmā aviokompānija, kura izplatījusi šādu paziņojumu. Šādu soli spērušas vēl divas ASV aviokompānijas – „Delta Airlines” un „United Airlines”. Līdzīgi aizliegumi jau pastāv arī „Lufthansa” un „Emirates SkyCargo”, tikmēr Dienvidāfrikas aviokompānija „South African Airlines” pēc aizliegumu ieviešanas ātri tos atcēlusi, pamatojot šādu lēmumu ar stingrāku inspekciju veikšanu un dokumentu pārbaudi lidostās.


Jau pirms lauvas Sesila nogalināšanas dzīvnieku aizstāvji vairākkārt bija vērsušies pie lielākajām aviokompānijām ar lūgumu nepārvadāt dzīvniekus, kuri ir apdraudēti, un, kurus nogalina tā dēvētie „trofeju mednieki”. Aviokompāniju „Delta Airlines” mudinājuši vairāk nekā 400 000 personu paraksti vietnes Change.com petīcijā, kur cilvēki pieprasīja pārtraukt trofeju transportēšanu. Tieši šī ir vienīgā ASV aviokompānija, kas veic tiešos reisus uz vienu no lielākajām Dienvidāfrikas pilsētām - Johanesburgu.


Lai gan lielākā daļa nogalināto dzīvnieku tiek transportēti kuģos, šie aizliegumi nopietni apgrūtinās to izvešanu no Āfrikas kontinenta. Tikmēr Zimbabve jau pieprasījusi izdot lauvas Sesila slepkavu, amerikāņu zobārstu Valteru Palmeru.