Venecuēlā apturēta sešu televīzijas kanālu darbība

Par valdības noteikumu neievērošanu Venecuēlā svētdien slēgti seši televīzijas kanāli, tai skaitā opozīcijas kanāls RCTV.

Varasiestādes lēmumu pamatoto ar apsūdzībām par decembrī izdoto noteikumu pārkāpumu. Tie paredz, ka visas televīzijas un radio stacijas, kuru programmā ir vismaz 30% Venecuēlā tapuša materiāla, uzskatāmas par "nacionālu" mediju, kam savukārt ir pienākums pārraidīt prezidenta Ugo Čavesa un citu valdības amatpersonu paziņojumus.

Čavesa kritiķi gan norāda, ka vairums valsts augstākās amatpersonas runu, kuras var ilgt pat vairākas stundas, būtībā ir valdības propaganda.

Sestdien RCTV jau otro reizi pārkāpa šo valdības noteikumu. Todien Venecuēlas prezidents valsts galvaspilsētā uzrunāja tūkstošiem atbalstītāju, pieprasot "absolūtu uzticību" un nākot klajā ar paziņojumu, ka viņš iemieso tautas sirdi un dvēseli.

"Es neesmu viens cilvēks, es esmu tauta," viņš sacīja saviem atbalstītājiem. "Mans pienākums ir pieprasīt cieņu pret tautu."

Uzrunājot venecuēliešus, viņš aicināja septembrī gaidāmajās vēlēšanās atjaunot valdošās partijas kontroli pār abām Nacionālās asamblejas palātām, lai varētu "turpināt sociālistiskas valsts būvniecību".

Svarīgākais