Rīgas parks Maskavā atgādina Vecrīgu

Šodien Rīgas domes delegācijas vizītes laikā Maskavā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), Maskavas valdības ministrs Vladimirs Mališkovs un citas abu pislētu amatpersonas atklāja jaunizveidoto Rīgas parku. Tas veidots pēc Rīgas ainavu arhitektu idejām un skicēm, celiņu izkārtojums simboliski atgādina Vecrīgas šaurās ieliņas, bet bruģis – Daugavu. Parkā izvietoti dekoratīvi elementi, kas simbolizē Rīgas torņus.

Atklājot Rīgas parku. N. Ušakovs norādīja, ka tas ir simbolisks apliecinājums abu pilsētu sadarbībai reālu un konkrētu projektu īstenošanā, kā arī apsveica maskaviešus pilsētas svētkos, kas patlaban notiek Maskavā. Sadarbība ar Krievijas galvaspilsētu tiek īstenota vairākus gadus. Jau 2001. gada 13. decembrī starp Maskavu un Rīgu tika noslēgta vienošanās par sadarbību. Pirms diviem gadiem Rīgas domes amatpersonas priecājās, ka Latvijas galvaspilsētā ieplūst pietiekami daudz Maskavas investīciju, piemēram, Maskava atbalstīja Rīgas Vagonu rūpnīcu, celtniecības jomu, restorānu atvēršanu utt.

Šodien N. Ušakovs savukārt sacīja: “Es ceru, ka šis dārzs zaļos un iepriecinās maskaviešus ilgus gadus, tādējādi tas simboliski apliecina arī mūsu pilsētu sadarbības nodomu ilglaicīgumu un pamatīgumu.” V. Mališkovs pateicās par parka izveidi un izteica gandarījumu par konstruktīvo sadarbību ar Rīgu un kopā realizētajiem projektiem.

Starp citu, Maskavas parks Rīgā tika atklāts 2003. gadā, bet Rīgas parka izveidi un labiekārtošanu finansēja Maskavas valdība.

Svarīgākais