Otro dienu lauksaimnieki Francijā bloķē ceļus

© scanpix.ee

Ar zemajām piena un gaļas cenām neapmierinātie Francijas lauksaimnieki otrdien jau otro dienu pēc kārtas bloķējuši piekļuvi Monsenmišelai, kas ir viens no tūristu iecienītākajiem galamērķiem.

Francijas piensaimnieki, liellopu un cūku audzētāji ar desmitiem traktoru bloķējuši ceļus uz Normandijas pilsētām Kānu un Evro, kā arī traucē tūristiem piekļūt Monsenmišelai.

Tādējādi tūristi ir spiesti pamest autobusus un doties ar kājām uz slaveno Monsenmišelas klosteri, kas gadā piesaista aptuveni trīs miljonus apmeklētāju.

Francijas prezidents Fransuā Olands pavēstījis, ka ārkārtas plāns, lai sniegtu palīdzību lauksaimniekiem, tiks prezentēts trešdien plānotajā valdības sanāksmē.

Tikmēr mazumtirgotāji un pārtikas nozares vadītāji pēc tikšanās ar lauksaimniekiem pagājušajā mēnesī solījuši paaugstināt piena produktu un gaļas cenas.

Taču lauksaimnieki norāda, ka viņi vēl neizjūt cenu pieaugumu lielveikalos un strādā ar zaudējumiem. Tas novedis pie streiku viļņa visā Francijā, kas šonedēļ izvērties bloķēšanas akcijās.