"Islāma valsts" sit krustā gavēņa neievērotājus un aizliedz internetu

© Scanpix

Sīrijā teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki piesituši krustā 94 cilvēkus, tai skaitā piecus bērnus, jo tie neesot ievērojuši musulmaņu svētā mēneša Ramadāna laikā noteikto gavēni, ziņo sargs.lv

Cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) pavēstījusi, ka tai ir liecības par 94 "krustā sišanas, ieslodzīšanas dzelzs būros un publiskiem pēršanas gadījumiem kaujinieku grupējuma kontrolētajās teritorijās Sīrijā. Par nāves gadījumiem, par spīti krustā sišanai, ziņu tomēr nav.

Ramadāna laikā musulmaņi atsakās no ēdiena, dzērieniem un smēķēšanas no saules lēkta līdz saules rietam. Svētajam mēnesim ceturtdien būtu jābeidzas līdz ar jauna Mēness parādīšanos. Bērniem tiek rekomendēts sākt gavēšanu no septiņu gadu vecuma, bet, sasniedzot pubertātes vecumu, gavēnis ir obligāts.

Tiek arī  ziņots, ka par upurim kaujinieki arī ņirgājušies, ievietojot tos būros un izrādot publikai.

Tāpat teroristu grupējums savā faktiskajā galvaspilsētā Sīrijas pilsētā Rakā aizliedzis privātu piekļuvi internetam, atļaujot to tikai interneta kafejnīcās, kur interneta lietotājus iespējams uzraudzīt.

Vietējā aktīvistu grupa "Raka klusi tiek nogalināta" ievietojusi internetā "Islāma valsts" Rakā izplatīto skrejlapu, kurā interneta pakalpojumu sniedzēji tiek brīdināti, ka viņiem ir četras dienas laika, sākot no svētdienas, lai slēgtu visus privātos interneta savienojumus un bezvadu savienojumus ārpus interneta kafejnīcām. Šādi savienojumi nedrīkst būt arī "Islāma valsts" kaujiniekiem.

Aktīvisti norāda, ka šāda aizlieguma mērķis ir nepieļaut, lai informācija par Rakā notiekošo sasniedz ārpasauli.

Svarīgākais