Lamanša tunelī iet bojā imigrants

© REUTERS

Pēc mēģinājuma iekļūt Lamanša tunelī, lai sasniegtu Lielbritāniju, no gūtajiem apdegumiem miris kāds imigrants, pirmdien paziņoja Francijas amatpersonas.

"Viens no trijiem imigrantiem, kuri bija iesaistīti negadījumā pagājušajā nedēļā, ir miris," paziņojumā norādīja amatpersonas.

Imigrantu solidaritātes blogā vēstīts, ka bojāgājušais bija 23 gadus vecs pakistānietis, kurš nomira no naktī uz 14.jūliju gūtajiem ievainojumiem.

Trīs imigranti bija centušies nokļūt uz prāmja, ieejot tunelī, kur viņiem trāpīja elektriskā strāva.

Iepriekšējā nedēļā Lamanša tunelī gāja bojā vēl viens imigrants.

Kopā pēdējo nedēļu laikā tunelī un tā tuvumā gājuši bojā četri imigranti, kuri mēģinājuši iekļūt prāmjos vai kravas automašīnās, kas dodas uz Lielbritāniju.

Imigranti, kuru klātbūtne jau ilgi raisa ķildas Londonas un Parīzes starpā, dažkārt ir gatavi uz neiedomājamo, lai nelegāli iekļūtu Lielbritānijā. Ir pat ziņas, ka bijuši mēģinājumi pārpeldēt Lamanša šaurumu.

Pēdējo nedēļu laikā satiksmi tunelī bieži traucējuši gan franču jūrnieku protesti, gan imigrantu mēģinājumi tajā slepus iekļūt.

Kompānija, kas apsaimnieko tuneli "Eurotunnel" pie tuneļa izdala bukletus deviņās valodās, kurās migranti brīdināti par riskiem, kas saistīti ar šauruma nelegālu šķērsošanu.

 

Svarīgākais