Aprit gads kopš MH17 traģēdijas

© scanpix.ee

Piektdien aprit tieši viens gads kopš Malaizijas lidmašīnas reisa MH17 nogāšanās Austrumukrainā. Par spīti tam, ka pasaulē izmisīgi tiek meklēti traģēdijas vaininieki, tie tomēr it kā vēl nav atrasti.

Viens no pasaules lielākajiem medijiem bbc.com devies pie vairākām traģēdijas upuru ģimenēm. Kāda zēna vecāki norāda, ka viņiem šķiet, ka kopš tās dienas apstājies laiks. 23 gadus vecā puiša māte un tēvs stāsta, ka kopš traģēdijas dienas nav spējuši pieskarties zēna mantām. 

Citviet pasaulē atceroties traģēdijas upurus notiek piemiņas pasākumi. Tāpat aktīvi tiek pausts atbalsts un līdzjūtība visām traģēdijas upuru ģimenēm sociālajā tīklā twitter. 

Telekanālam cnn pietuvināti avoti informē, ka pierādījumi izmeklēšanā norāda uz promaskavisko kaujinieku vainu Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanā.

Tikmēr Malaizija ANO Drošības padomei iesniegusi rezolūcijas projektu par ANO tribunāla izveidošanu, lai sauktu pie atbildības vainīgos "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīnas notriekšanā

Pasaulē

ASV Transporta ministrija ir apsūdzējusi Vācijas aviokompāniju "Lufthansa" ebreju pasažieru diskriminācijā un piespriedusi tai 4 miljonu ASV dolāru naudassodu - lielāko, kādu šī ministrija jebkad piespriedusi, teikts otrdien publicētā paziņojumā.

Svarīgākais