Latvietis Grieķijā: Grieķi iepērkas, sauļojas un par krīzi nedomā

© Scanpix

Kamēr medijos tiek aktīvi diskutēts par ekonomiskajām grūtībām, kuras valda Grieķijā, tikmēr uz Grieķiju ceļojumā devies tūrists no Latvijas portālam nra.lv ziņo – Grieķijā krīzi pārlieku nejūt.

 „Jā bankas ir ciet un sabiedriskais transports darba dienās ir par brīvu. Arī tūristiem.  Tāpat,  zinu, ka  šodien streikos divu metro līniju darbinieki. Atēnu centrā uz ielām vairākās vietās manīju autobusus ar restotiem logiem, kuros iekšā sēdēja policisti. Pieļauju, ka tas domāts, drošības nolūkos - ja nu kas,” klāsta tūrists. Tomēr, ja neskaita šos novērojumus, tad grieķu ikdienas ritms nešķiet traucēts. Vietējie sauļojieties un dodoties iegādāties jaunus ģērbus.

„Bet visādi citādi pilnas ielas, vismaz centrā, pludmales arī pilnas. Tāpat ir arī ar ēstuvēm un veikaliem. Apģērbu veikalā  H&M bija atlaides, un darbadienas vidū uz ģērbtuvēm es gaidīju tieši 25 minūtes... krīze?” retoriski vaicā ceļotājs, kurš arī norāda, ka pats piesliecās uzskatam – latviešu sašutums par Grieķijas finansiālo situāciju esot saprotams. To viņš pamato ar argumentu, ka pat ar visām algu samazināšanām, grieķiem pensijas jebkurā gadījumā būtu lielākas, kā latviešiem šobrīd.

Svarīgākais