Londonu skāris metro darbinieku 24 stundu streiks

© scanpix

Lielbritānijas galvaspilsētas ceļi, autobusi un vilcieni ceturtdienas rītā saskārušies ar ievērojamām problēmām saistībā ar Londonas metro darbinieku rīkoto 24 stundu streiku, kas sagādājis cilvēkiem grūtības nokļūt uz savām darba vietām.

 

Vairāki autoceļi uz Londonu ir pārpildīti ar automašīnām, bet autobusu un vilcienu stacijās novērojamas haotiskas ainas, pasažieriem cenšoties izmantot alternatīvas iespējas, lai laikus nokļūtu darbā.

Londonas metro darbinieki sākuši 24 stundu streiku, lai pieprasītu algu paaugstināšanu un protestētu pret plānu no septembra metro darbību nodrošināt arī nedēļas nogaļu naktīs.

Iedzīvotāji trešdien steidzās nokļūt mājās pirms šī streika sākuma plkst.18.30 (plkst.20.30 pēc Latvijas laika).

Metro darbība pilnībā pārtraukta ceturtdien, un Londonas transporta sistēmas operators "Transport for London" brīdina, ka traucējumi Lielbritānijas galvaspilsētas sabiedriskā transporta sistēmā var turpināties arī piektdien.

Šis streiks jau kļuvis par vērienīgāko kopš 2002.gada.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais