Viļņas mēra atbilde Krievijas vēstniekam izpelnās Ukrainas mediju atzinību

© Scanpix

Viļņas mērs Remigijs Šimašus izpelnījies atzinīgus vārdus no Ukrainas medijiem par atbildi, ko sniedzis uz Krievijas vēstnieka aicinājumu apciemot Krimu, vēsta portāls "15min.lt".

"Krievijas vēstnieks šodien oficiālas pieklājības vizītes laikā it kā starp citu aicināja mani uz Krimu... Atbildēju, ka mīļuprāt apmeklēšu Krimu, kad saņemšu uzaicinājumu no Ukrainas vēstnieka," savā "Facebook" profilā otrdienas vakarā rakstījis mērs.

Šī viņa piezīme nav palikusi nepamanīta Ukrainas medijiem.

"Lietuvas galvaspilsētas mērs Remigijs Šimašus ar pašcieņu atbildējis uz Krievijas vēstnieka aicinājumu apciemot okupēto Krimu," trešdien raksta Ukrainas ziņu portāls "Obozrevatel.com", neaizmirstot atgādināt, ka līdz šim Krimu oficiālā vizītē apmeklējis tikai viens Zimbabves ministrs.

Viļņas pašvaldības oficiālajā paziņojumā par Krievijas vēstnieka Aleksandra Udaļcova pieklājības vizīti pie mēra norādīts, ka tikšanās laikā "pārrunātas Viļņas un Maskavas sadarbības iespējas kultūras un uzņēmējdarbības jomā, kā arī ilggadējo projektu "Viļņas nams Maskavā" un "Maskavas nams Viļņā" pašreizējā situācija un tālākas attīstības iespējas". Krievijas vēstnieks arī rosinājis rīkot abu pašvaldību delegāciju apmaiņu un dalīties pieredzē.

"Mēs nevaram ignorēt pašreizējo ģeopolitisko situāciju. No tās ir un būs atkarīga sadarbība starp Viļņu un Maskavu," tikšanās laikā norādījis Šimašus.

Pasaulē

Saskaņā ar jaunāko Kopenhāgenā bāzētās Eiropas Vides aģentūras (EVA) ziņojumu, tikai 37 procenti no tā dēvētajām virszemes ūdenstilpēm, piemēram, ezeriem vai upēm, 2021. gadā Eiropā bija labā vai ļoti labā ekoloģiskā stāvoklī, vēsta “Deutsche Welle”.