Itāliešu mocarellas ražotājiem reputācijas problēmas sagādājuši daži amata biedri, kas šo sieru ražo nevis no bifeļa piena, kā tam būtu jābūt, bet gan no govs piena.
Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka apmēram viena ceturtā daļa mocarellas patiesībā ir viltojums, jo tiek izgatavota no nepareizā piena.
Mocarellai Eiropas Savienības likumdošanā piešķirts aizsargājamas preces statuss. Šo izstrādājumu ražo tikai īpašās vietās Dienviditālijā un ražošanā izmanto tikai Āzijas bifeļmāšu pienu. Tas ražotājiem par to ļauj prasīt augstu cenu.
Itālijas lauksaimniecības konfederācija pavēstījusi, ka šis atklājums apdraud 285 miljonus eiro gadā ienesošās vērtās nozares reputāciju. Vairums no viltotā siera ir ražots vienā siera ražotāju konsorcijā. Konsorcija vadība gan pārkāpumu neatzīst un paziņojusi, ka kritusi par upuri konkurentu netīrajā kampaņā.