Dienvidkorejas valdība ierēdņus aicina radīt bērnus

Dienvidkorejas valsts sektorā nodarbinātie ir saņēmuši neparastu norādījumu: doties mājās un vairoties.

Trešdien pulksten 19.00 Veselības ministrijas telpās tika izdzēstas gaismas un darbinieki aicināti doties mājās pie savām ģimenēm un — padarīt tās lielākas. Šo eksperimentu ir plānots turpināt reizi mēnesī, vēsta BBC.

Dienvidkorejā ir viens no pasaulē zemākajiem dzimstības līmeņiem — zemāks pat nekā Japānā, kas arī ļoti cieš no sabiedrības novecošanās.

Pašreizējā valdība par vienu no savām prioritātēm ir izvirzījusi bērnu dzimstības veicināšanu, lai novērstu darbaspēka samazināšanos un veselības aprūpes izmaksu celšanos.

Atbildīgā par šo plānu sasniegšanu ir Veselības ministrija, kas dažkārt jokojieties tiek dēvēta par Savešanas ministriju, uzskata, ka tās darbiniekiem ir jārāda priekšzīme.

Amatpersonām, kam ģimenē ir vairāk par vienu bērnu, tiek piešķirtas dāsnas dāvanu kartes, turklāt ministrija rīko dažādus sociālus pasākumus, lai arī darbinieki labāk varētu atrast sev pāri.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais